Wilde bijen in Nederland

wildebijen.com is klaar

Na het afronden van mijn studie als Vakbekwaam Hovenier heb ik nu eindelijk de tijd om mijn website online te zetten.

Het ontwikkelen van de website Wilde bijen in Nederland stond al een poosje op mijn wenslijst en nu is het eindelijk zo ver.

Waarom deze website Wilde bijen in Nederland?

  • Er zijn al veel andere sites die met het onderwerp bijen of wilde bijen verbonden zijn. Toch voel ik de behoefte om mijn eigen ervaring te delen met anderen.
  • Er is veel bekend over hoe wilde bijen foerageren op onze inheemse beplanting, maar als hovenier ben ik toch vooral op zoek naar planten die ik kan gebruiken in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik kan toch moeilijk paardenbloemen aanprijzen als mooie borderbeplanting.
  • Mijn eigen tuin is mijn laboratorium voor zowel beplanting als behuizing.
  • Na 6 jaar van opbouwen is dit jaar onze tuin ontploft met een grote variatie aan soorten en aantallen van wilde bijen, wespen, zweefvliegen en andere insecten. Het is echt een feestje om dit te zien ontwikkelen.

Onze tuin is voor mij het bewijs dat als je de tuin inricht om wilde bijen te ondersteunen er een mooi biologisch evenwicht kan ontstaan. Luizen bijvoorbeeld worden bij ons opgeruimd door de vele wespen, lieve heersbeestjes en zweefvliegen.

Deze website Wilde bijen in Nederland heeft dus de bedoeling om je op weg te helpen en hopelijk bij kan dragen aan de bewustwording dat het helpen van wilde bijen niet alleen een groot goed is, maar zeer noodzakelijk is om onze planeet te redden van een zekere ondergang. De wereld kan niet zonder het voorbestaan van de wilde bijen en andere insecten!

Gepubliceerd door René Bos

Door mijn werk als vakbekwaam hovenier heb ik de praktijk geleerd hoe belangrijk de wilde bijen voor onze leefomgeving zijn. De laatste 20 jaar is hun aantal samen met andere insecten met meer dan 70% afgenomen. Ik voel het het als een persoonlijke opdracht om de mensen om mij hen voor te lichten over wat er aan de hand is en op welke eenvoudige wijze wij deze belangrijke insecten kunnen helpen.

%d bloggers liken dit: