Bijenhotel op paal

De vraag naar bijenhotels wordt de laatste tijd steeds groter. Ik promoot het nut natuurlijk dagelijks in mijn tuingesprekken tijdens het werk. Dit jaar is er dus veel tijd gaan zitten in het bouwen of verbouwen van veel bijenhotels. Ik was gisteren bij een klant die er ook één in de tuin wilde hebben, maar waar de muur niet gebruikt kon worden. Deze bestaat uit stenen platen (zie rechts op de foto), waar boren cosmetisch niet verantwoord was. Zodoende werd de oplossing voor het plaatsen gezocht in een bijenhotel op een paal. Nu had ik nog een paal met voet liggen en voilá, al met al een mooi resultaat. Laat de bijtjes nu maar komen!

Bijenhotel op een paal in Huizen
Bijenhotel op paal met voet – het blokje aan de onderkant voorkomt zwaaien in de harde wind

Gepubliceerd door René Bos

Door mijn werk als vakbekwaam hovenier heb ik de praktijk geleerd hoe belangrijk de wilde bijen voor onze leefomgeving zijn. De laatste 20 jaar is hun aantal samen met andere insecten met meer dan 70% afgenomen. Ik voel het het als een persoonlijke opdracht om de mensen om mij hen voor te lichten over wat er aan de hand is en op welke eenvoudige wijze wij deze belangrijke insecten kunnen helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: