Goedkope bijenhotels

zijn waardeloos! Ik heb dit jaar een aantal goedkope bijenhotels gekocht om te zien hoe zij gebouwd waren. De conclusie is eenvoudig. Alle hotels zijn ronduit waardeloos en onbruikbaar voor vooral de wilde bijen. Bamboe zit verkeerd om in het hotel gelijmd, gaten zijn maar 1 cm diep, ronde stelen met gaten blijken maar halfrond te zijn, vlinder behuizing is gewoon open aan de zijkanten. Nu is het niet zo dat deze hotels onbruikbaar zijn. Je kunt ze namelijk vrij eenvoudig ombouwen naar hotels die wel goed zijn. Ik haal alles wat niet goed is er af en vervang deze door nieuwe houten blokken met diversen soorten gaten en vul de rest af met bamboe en riet. Zo krijg je voor weinig geld toch een insecten of bijenhotel dat goed bruikbaar is. Heb je wel een bloementuin, maar nog geen bijenhotel dan is er….

werk aan de winkel zou ik zeggen!

Twee soorten insectenhotels die vrij eenvoudig zijn om te bouwen en daarna toch bruikbaar zijn!

Gepubliceerd door René Bos

Door mijn werk als vakbekwaam hovenier heb ik de praktijk geleerd hoe belangrijk de wilde bijen voor onze leefomgeving zijn. De laatste 20 jaar is hun aantal samen met andere insecten met meer dan 70% afgenomen. Ik voel het het als een persoonlijke opdracht om de mensen om mij hen voor te lichten over wat er aan de hand is en op welke eenvoudige wijze wij deze belangrijke insecten kunnen helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: