Agastache foeniculum

agastache foeniculum
Agastache foeniculum – een echte bijen en vlinderplant

Agastache foeniculum wordt in het Nederlands dropplant genoemd. Het is een prachtige recht opstaande vaste plant die sterk naar anijs geurt. De plant wordt zo’n 70 centimeter hoog en heeft het liefste een droge standplaats in de zon. De stengels zijn vierkant en zacht behaard. Vanaf juli tot september staat de plant in volle bloei met lang-bloeiende bloem-aren met buisvormige bloempjes in een blauw-paarse kleur.

Solitaire bijen, waaronder groefbijen, hommels, honingbijen en vlinders bezoeken de dropplant volop, dus mag deze plant zeker niet ontbreken in een tuin waar bijenbezoek hoog wordt aangeslagen.

Knip de uitgebloeide er uit en je zult zien dat de plant een tweede bloei gaat maken. Het is een erg fijne plant die een aanvulling op je bijenbeplanting zal zijn. Wij hebben hem in ieder geval in de tuin staan!

Gepubliceerd door René Bos

Door mijn werk als vakbekwaam hovenier heb ik de praktijk geleerd hoe belangrijk de wilde bijen voor onze leefomgeving zijn. De laatste 20 jaar is hun aantal samen met andere insecten met meer dan 70% afgenomen. Ik voel het het als een persoonlijke opdracht om de mensen om mij hen voor te lichten over wat er aan de hand is en op welke eenvoudige wijze wij deze belangrijke insecten kunnen helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: